Anbefales!

Fra jeg kommer inn døra hos dere føler jeg meg bedre, god atmosfære, fine tips, gode ord og bilder ruller på venterommet. Kan godt sitte her lenge :) Proff og helhetlig behandling for min stive migrenenakke! Trenger ikke være redd for voldsom behandling, alt er veldig skånsomt. Hadde med min sønn når han var 3 mnd og han fikk behandling...

- Marte Berdahl -

TEKNIKKER VI BRUKER

Gonstead

Spesifikk justeringsmetode, brukt til å gjenopprette riktig funksjon og bevegelse av ryggraden. En av de "tradisjonelle" kiropraktor teknikkene som fokuserer på nakke og rygg.
Vi jobber også med hofter, knær, ankeler og tær samt skuldre, albuer, håndledd og fingre. Dette vil si at vi kan forbedre funksjon av disse områdene ved hjelp av spesifikke justeringer til leddet som er feilstilt. ​

 

Diversified

Høy hastighet/lav amplitude teknikk, brukt til å gjenopprette riktig funksjon og bevegelse av ryggraden. En av de "tradisjonelle" kiropraktor teknikkene som fokuserer på nakke og rygg. Vi jobber også med hofter, knær, ankeler og tær samt skuldre, albuer, håndledd og fingre. Dette vil si at vi kan forbedre funksjon av disse områdene ved hjelp av spesifikke justeringer til leddet som er feilstilt. 

 

Thompson/Pierce

Spesifikk justeringsmetode hvor man bruker benker med dropdeler for å oppnå lav hastighet/spesifikk korreksjon.

 

Ekstremitetsjustering

Lett korreksjon av ledd utenom ryggraden (ekstremiteter: skuldre, albuer, håndledd, hofter, knær, ankler).

 

Toggle Recoil

Skånsom og spesifikk behandling av øvre nakke. Sjekker spesifikt posisjonen av C1/Atlas. Korreksjonen er veldig skånsom og lett. Siden dette er den øverste virvelen i nakken har dens funksjon stor innflytelse på hele kroppen og er spesielt viktig nevrologisk siden den sitter tett oppunder hjernen. Korrigering har ofte god effekt på hodepine, migrene og kroniske lidelser.

 

NUCCA (National Upper Cervical Chiropractic Assosiation)

Skånsom og spesifikk behandling av øvre nakke virvel (C1). Sjekker spesifikt posisjonen av C1/Atlas. Korreksjonen er veldig skånsom og lett. Siden dette er den øverste virvelen i nakken har dens funksjon stor innflytelse på hele kroppen og er spesielt viktig nevrologisk siden den sitter tett oppunder hjernen. Korrigering har ofte god effekt på hodepine, migrene og kroniske lidelser.

 

D.N.F.T. (Directional Non-Force Technique) 

Skånsom og lett teknikk som blant mye annet lar en jobbe med mage/organer indirekte, ekstremiteter, kranieben, muskler osv.  Nervesignalene
som kommer ut fra ryggsøylen i midtryggen/brystryggen går til funksjon av sentrale organer. Dette betyr at en feilstilling i torakalcolumna (området mellom skulderbladene) kan føre til nedsatt funksjon av abdomen. Treg mage, luft i magen, sure oppstøt, reflux, magesår, halsbrann og kolikksmerter er blant mange av symptomene som kan være relatert til kroniske feilstillinger i brystryggen.

DNFT teknikken er også fin å bruke ved benskjørhet eller andre tilstander hvor pasienten ikke skal ha for mye input til nervesystemet eller kraftig justering. Den brukes til justering av columna, ekstremiteter og kraniet.
 

Funksjonell kiropraktisk nevrologi

Lar oss se funksjonelt på hjernen og nervesystemet og balansen mellom de forskjellige hjernehalvdelene og dens effekt på kropp og funksjon.

Vi bruker balanse- og koordinasjonstester for å finne ut om lillehjernen er i balanse, som kan være relatert til symptomer som øvre nakke smerter, hodepine, migrene, øresus, øreverk, kjeveplager, klumsethet, ustø gange og treg finmotorikk.

Vi ser på øynenes stilling, pupiller, blind spots, oksygen opptak o.l. for å se på storehjernens balanse og dens effekt på resten av kroppen. Det totale resultatet av de nevrologiske testene lar oss skreddersy en behandling som er mer spesifikk for hver person.

 

A.K (Applied Kinesiology)

Applied Kinesiology er en avansert kiropraktisk teknikk som fokuserer på nevrologisk integrering gjennom funksjonell muskeltesting.

 

S.O.T (Sacro-occipital-technique)

Denne teknikken fokuserer på optimal funksjon av hjernehinnesystemet, som er essensielt for et optimalt fungerende nervesystem.

 

Activator

Skånsom teknikk som tillater oss å jobbe med hele kroppen, columna og ekstremiteter, ved hjelp av et instrument som gir en kjapp og effektiv stimulering av nervesystemet. Dette er også et godt alternativ for barn eller om pasienten er benskjør.


NIP (Neuro-Impulse-Protocol)

NIP er en metodisk nevrologisk basert analyse og korrigering protokoll for påvisning av  feilstillinger. Det er en skånsom teknikk med en effektiv stimulering av nervesystemet.

 

Logan basic

Skånsom og lett teknikk brukt bl. a. på sacrotuberous ligamentet som går mellom halebenet og sittebenet vårt.

 

Websters teknikk

Websters teknikk er en helt spesiell kiropraktor teknikk som brukes under svangerskapet. Denne teknikken fokuserer på behandling av bekkenet samt ligamentene og senene rundt bekkenet som går gjennom mange forandringer ettersom barnet vokser i magen. Målet med teknikken er å optimalisere bekkenets posisjon, symmetri og bevegelse under svangerskapet for en optimal fødsel. Det har blitt observert at barn som ligger "feil vei" i magen har klart å snu seg ved hjelp av at bekkenet er mer symmetrisk og velfungerende.

 

Gravide og barn

Vi sjekker gravide både før, under og etter svangerskapet. Det er både trygt og effektivt å få bekkenet og resten av columna sjekket når kroppen forandrer seg så kjapt som når man går gravid. Perfekt posisjon av bekkenet er viktig for en lettere og kjappere fødsel både for mor og barn. Kurven i ryggen forandrer seg også ettersom magen vokser og dette kan føre til stivhet og smerter i midtrygg og korsrygg. Kiropraktoren er trent til å finne feilstillingene i rygg og bekken og korrigere de slik at mor fungerer til sitt beste. 

Vi bruker også en lettere form av tradisjonell kiropraktisk justering på barna som kommer til oss samt en blanding av flere av de andre teknikkene nevnt ovenfor. Som en del av 360 Initiativet anbefaler vi en sjekk av nervesystemet på alle barn fra ung alder. Dette da vi ser at et velfungerende nervesystem gjør at vi har bedre tjangs for forbedrede oppvekstvilkår. Barn er aktive, i mye bevegelse, faller og slår seg, utvikler seg fort, og alt dette kan føre til små  feilstillinger som kan oppleves som kolikk, kroniske ørebetennelser, dårlig søvn, favorisering med rotasjon av hodet ene veien mer enn den andre, kink i nakken/tortikollis o.l. Hvis det har vært en vanskelig fødsel er det en risiko for at det er feilstillinger, spesielt i nakken, som kan ha effekt på barnets helse.

360 Grader Kiropraktor har et tett samarbeid med logopedene i Telemark. Logopedene har sett en sammenheng mellom treg motorisk utvikling og språkutvikling samt sosial atferd. Ved hjelp av funksjonell kiropraktisk nevrologi kan vi finne ut hvilke deler av hjernen som er funksjonelt nedsatt og gjennom øyeøvelser, balanse-og koordinasjonsøvelser, pusteøvelser o.l. kan vi stimulere riktig hjernehalvdel. Dette i kombinasjon med kiropraktikk har ofte en positiv effekt på problematikk som lese-og skrivevansker, ADHD, ADD, autisme/Aspbergers, dysleksi, konsentrasjonsvansker o.l.